Shopping i Älmhult

Oavsett om du gillar att shoppa i mysiga gårdsbutiker, i centrum eller på handelsplats så finns det mesta här i Älmhult!

Älmhult är känt för sitt IKEA men här finns även små centrumbutiker, traditionellt och modernt hantverk, gårdsbutiker, loppisar och handelsområde.

Runt om i kommunen kan du upptäcka unika gårdsbutiker som ”Barkhult” där allt som säljs är ekologiskt eller närproducerat. Det finns även loppisar som exempelvis ”Saker som jag har” i Liatorp, vars specialområde är konstglas.

Älmhults centrum

För dig som gillar unikt utbud och personlig service finns små och lokala butiker i centrum. Här finns något för alla. På Stortorget vid tågstationen kan du besöka olika marknader och torgdagar, där bland annat lokala odlare och matproducenter säljer sina färska varor direkt från gården.

Handelsplats Älmhult Länk till annan webbplats.

IKEA

I Älmhult byggdes världens första varuhus som numer blivit IKEA museum. Vid Älmhults handelsplats hittar du numer IKEA varuhus med ett enormt utbud.

Älmhults handelsplats

Älmhults handelsplats är handelsområde utmed väg 23. Här finns IKEA varuhus samt ett varierat handelsutbud med allt från bygghandel, matbutiker, snabbmatsrestauranger, djuraffär, skobutik och outlets. Handelsplatsen erbjuder aktiviteter året om och vintertid kan man till exempel åka skridskor gratis på en konstfrusen isbana.

Läs mer om Älmhults handelsplats på deras webbplats Länk till annan webbplats.

Kompaniet och Återbruket - second hand

Älmhults kommun driver två olika second hand butiker där saker begagnade saker ges nytt liv. Kompaniet som drivs som daglig verksamhet och Återbruket som är en plats för arbetsträning.

Kompaniets Second hand

En Second Hand-butik med inriktning med barnkläder och barnleksaker med mera som drivs som en daglig verksamhet inom Älmhults kommun.

Butiken har öppet på tisdagar klockan 10.00 till 14.30.

Om du har kläder eller annat till barn och vill skänka det så är du välkommen att lämna det till Kompaniet. Det finns personal som kan ta emot sakerna måndag till fredag mellan klockan 8.00 och 15.00.

Du hittar oss i lokalerna under biblioteket på Skolgatan 1 i Älmhult, ingång på norra sidan av byggnaden. Vi har även möjlighet att komma och hämta dina saker.

Eventuell vinst går tillbaka till Kompaniets verksamhet och används till inköp av inventarier och till studiebesök eller gemensamma aktiviteter för deltagarna.

Läs mer om den dagliga verksamhet som driver butiken

Återbruket

Under september flyttar Återbruket till Älmhults handelsplats. Medan medarbetarna jobbar med att flytta butiken går det inte att handla eller lämna in saker. Även Återbrukets inlämningsplats hos Äskya återvinningscentral stängs under flyttiden.

”Tack till alla er som handlat hos oss och lämnat in saker ni inte längre behöver och som andra kan återanvända.

Vi ser fram emot att träffa er igen och hoppas att även nya kunder hittar oss när vi öppnar i början av oktober. Vi återkommer med ett exakt öppningsdatum,” hälsar medarbetarna på Återbruket.

Kontakta Servicecenter

Vi svarar på frågor om kommunens service och verksamhet, ring eller skicka e-post till servicecenter.

Stängt Öppnar 3 okt kl 08.00
Hjälpte informationen på sidan dig?