Shopping i Älmhult

Oavsett om du gillar att shoppa i mysiga gårdsbutiker, i centrum eller på handelsplats så finns det mesta här i Älmhult!

Älmhult är känt för sitt IKEA men här finns även små centrumbutiker, traditionellt och modernt hantverk, gårdsbutiker, loppisar och handelsområde.

Runt om i kommunen kan du upptäcka unika gårdsbutiker som ”Barkhult” där allt som säljs är ekologiskt eller närproducerat. Det finns även loppisar som exempelvis ”Saker som jag har” i Liatorp, vars specialområde är konstglas.

Älmhults centrum

För dig som gillar unikt utbud och personlig service finns små och lokala butiker i centrum. Här finns något för alla. På Stortorget vid tågstationen kan du besöka olika marknader och torgdagar, där bland annat lokala odlare och matproducenter säljer sina färska varor direkt från gården.

Handelsplats Älmhult Länk till annan webbplats.

IKEA

I Älmhult byggdes världens första varuhus som numer blivit IKEA museum. Vid Älmhults handelsplats hittar du numer IKEA varuhus med ett enormt utbud.

Älmhults handelsplats

Älmhults handelsplats är handelsområde utmed väg 23. Här finns IKEA varuhus samt ett varierat handelsutbud med allt från bygghandel, matbutiker, snabbmatsrestauranger, djuraffär, skobutik och outlets. Handelsplatsen erbjuder aktiviteter året om och vintertid kan man till exempel åka skridskor gratis på en konstfrusen isbana.

Läs mer om Älmhults handelsplats på deras webbplats Länk till annan webbplats.

Kompaniet och Återbruket - second hand

Älmhults kommun driver två olika second hand butiker där saker begagnade saker ges nytt liv. Kompaniet som drivs som daglig verksamhet och Återbruket som är en plats för arbetsträning.

Kompaniets Second hand

En Second Hand-butik med inriktning med barnkläder och barnleksaker med mera som drivs som en daglig verksamhet inom Älmhults kommun.

Butiken har öppet på tisdagar klockan 10.00 till 14.30.

Om du har kläder eller annat till barn och vill skänka det så är du välkommen att lämna det till Kompaniet. Det finns personal som kan ta emot sakerna måndag till fredag mellan klockan 8.00 och 15.00.

Du hittar oss i lokalerna under biblioteket på Skolgatan 1 i Älmhult, ingång på norra sidan av byggnaden. Vi har även möjlighet att komma och hämta dina saker.

Eventuell vinst går tillbaka till Kompaniets verksamhet och används till inköp av inventarier och till studiebesök eller gemensamma aktiviteter för deltagarna.

Läs mer om den dagliga verksamhet som driver butiken

Återbruket

Butikens öppettider

Tisdag till och med fredag mellan 13.00 och 16.00.

Välkommen till butiken som ger gamla saker nytt liv. På Återbruket tar vi tillvara på det material som allmänheten skänker till oss. Vi fräschar sedan upp och säljer varorna. Återbrukets syfte är att ge arbetsträning och bra erfarenhet till de som behöver det. Verksamheten medverkar också till kommunens miljöarbete.

Du kan lämna in bland annat möbler, husgeråd och leksaker på Äskya återvinningscentral och i våra lokaler på Drivågatan 2 i Älmhult.

Lämna dina föremål på Drivågatan 2 följande tider:

Måndag-fredag klockan 10.00-12.00 och 13.00-16.00

Lämna dina föremål på Äskya återvinningscentral på följande tider:

Måndag klockan 7.00-17.45
Tisdag-fredag klockan 7.00-16.00
Lördag klockan 9.00-14.00

Om du har svårt att lämna dina saker själv och bor i Älmhults kommun kan vi hämta det du vill skänka. Ring oss för överenskommelse.

På grund av pandemin kan vi inte hämta några saker tillsvidare.

0476 - 550 31

Kontakta Servicecenter

Vi svarar på frågor om kommunens service och verksamhet, ring eller skicka e-post till servicecenter.

Stängt Öppnar 19 aug kl 08.00
Hjälpte informationen på sidan dig?