Haganäsbadet

Vill du ta ett dopp eller simma några längder i bassängen? Välkommen till Haganäsbadet i Älmhult. Här kan du bada, simma och gå på olika aktiviteter.

På Haganäsbadet erbjuder vi bland annat en 25-meters träningsbassäng, multibassäng som är höj- och sänkbar, bubbelpool och ett mindre lekland för barn. Här finns även helt nya omklädningsrum, cafeteria och bastu.

Youtube: Ta en rundtur i nya simhallen Länk till annan webbplats.

Sommaren 2022

Information om sommarsimskolan hittar du här

Den 3 juni 2022 stänger vi för allmänheten. Vi öppnar igen den 22 augusti!

Öppettider Haganäsbadet

Observera att stora bassängen delas med simklubben under vissa tider.

 idag

 • Leklandet Stängt
 • Multibassängen (80 cm djup) Stängt
 • Multibassängen (Endast för vuxna, 130 cm djup) Stängt
 • Stora bassängen (Motionssim) Stängt
 • Stora bassängen (Lunchsim endast 1 bana) Stängt
 • Stora bassängen (Allmänt bad) Stängt

Priser

Priser Haganäsbadet


Engångs­entré

Badkort 1 månad

Badkort 6 månader

Badkort årskort

Barn 0-2 år

Gratis

-

-

-

Barn 3-17 år

30 kr

200 kr

600 kr

1200 kr

Vuxen

80 kr

450 kr

1 100 kr

1 700 kr

Pensionär

55 kr

250 kr

600 kr

-

Familj 2 vuxna + max 3 barn

200 kr

600 kr

2 050 kr

-

Engångsbiljett

Du betalar direkt i kassan på plats. Om du löser en engångsbiljett kommer du få en kod till simhallsdörren, koden gäller även på dörrarna till omklädningsrummen.
Vi tar emot betalkort och swish.

Badkorten

För att besöka simhallen behöver du ett badkort som du köper via vår e-tjänst eller på plats i simhallen. Tänk på att det tar upp till fem arbetsdagar att få kortet, oavsett om du köper det online eller på plats i simhallen. Om du vill bada direkt eller inte vill köpa periodkort går det också bra att köpa en engångsbiljett i entrén.

När du har köpt ditt badkort får du ett meddelande när du kan hämta ut ditt nya badkort i simhallens entré. Glöm inte att lägga in din e-postadress så att du får meddelandet. Har du inte hört något efter fem dagar, logga in i e-tjänsten igen. Där kan du se meddelandet.

När man köper badkort, första gången, tillkommer 100 kr. Tänk på att badkortet är en värdehandling och att borttappat badkort inte ersätts.

Våra bassänger

Leklandet

Låt barnen busa och leka i leklandet! Här kan barn upp till 8 år bada tillsammans med förälder.

Multibassängen

Multibassängen är vår varmvattenbassäng som är 8x12,5 meter stor, temperaturen är 33-34 grader. Djupet i denna bassäng varierar beroende på öppettider och aktiviteter.

Bassängen är utrustad med ett hissplan så att personer med funktionsvariation kan ta sig ner i bassängen. Om man inte kan ta sig till multibassängen via de vanliga omklädningsrummen i källarplan, går det bra att ta sig dit via läktaren. Det finns också omklädningsrum i direkt anslutning till poolen, samt ett funktionsvariationsanpassat omklädningsrum. Det finns även en vanlig hiss som förbinder den stora bassängen med multibassängen.

För mer frågor om tillgänglighet, ring gärna så berättar vi mer.

Stora bassängen

På Haganäsbadet finns en 25-metersbassäng med motionsbanor. Här kan vuxna och äldre barn simma och bada.

Babysim

Är du och ditt barn sugna på babysim? Våra kurser i babysim ger dig och ditt barn en god vattenvana så att ni tillsammans kan upptäcka glädjen och tryggheten i vatten. Undervisningen är kravlös och du bestämmer utvecklingstakten.

All vår verksamhet har ett säkerhetstänk enligt SLS (Svenska Livräddningssällskapets) föreskrifter. Nya kurser med lediga platser startar efter sommaren 2022.

Steg 1 vattenvana, 3 - 5 månader

Under kursen får ni en mysig stund tillsammans samt att ditt barn får en bra vattenvana.

 • Barnet ska vara minst 3 månader
 • Barnet ska väga minst 4 kilo
 • Barnets navel har läkt

Anmälan Steg 1 vattenvana, 3-5 månader Länk till annan webbplats.

Steg 2 nybörjare, 6 - 13 månader

Det ni kan förvänta er av kursen är att få en mysig stund tillsammans, övning inför dyket samt att lära sig hoppa från kanten och ta sig tillbaka till kanten tillsammans med sin förälder.

 • Barnet ska vara minst 3 månader
 • Barnet ska väga minst 4 kilo
 • Barnets navel har läkt

Anmälan Steg 2 nybörjare, 6-13 månader Länk till annan webbplats.

Steg 3 fortsättningskurs, 8-18 månader

Det ni kan förvänta er av kursen är en mysig stund tillsammans, målet är att kunna dyka från kanten och ta sig tillbaka till kanten tillsammans med sin förälder.

 • Du och ditt barn ska ha gått Babysim Steg 2

Anmälan Steg 3 fortsättningskurs, 8-18 månader Länk till annan webbplats.

Kursavgift

Kursavgiften är 1 200 kronor för åtta tillfällen och gäller två vuxna och ett barn. Avgiften betalas med kort i e-tjänsten i samband med anmälan.

Att tänka på inför kursen

 • Du går in via läktaren med din tagg som du hämtar i badkassan. Ombyte sker i omklädningsrum i anslutning till multibassängen. Återlämnas efter kursens slut.
 • Tänk på att vara i god tid!
 • Badbyxa eller badblöja är obligatoriskt.
 • När du är i omklädningsrummet, duschar du och byter om, sedan tar du med dig barnet in till multibassängen och byter om där. Vi vill inte att de små ska behöva frysa.
 • Vi har cirka 30 minuter i vattnet för lek och mys.
 •  

Nybörjarkurs i bröstsim

I höst erbjuder vi simskola för vuxna. Kursen vänder sig till dig som är över 18 år och som inte kan simma. Du kommer få lära dig grunderna i bröstsim och få vattenvana. Kontakta oss gärna om du har några frågor.

Plats: Kursen hålls i multibassängen på Haganäsbadet.
Start: Den 24 och 26 augusti
Pris: 1500 kr för tolv tillfällen.

Anmälan till nybörjarkurs i bröstsim på Haganäsbadet

Du anmäler dig via kommunens e-tjänst.

Kurserna är fullbokade

Anmälan nybörjarkurs bröstsim Haganäsbadet Länk till annan webbplats.

Crawl för nybörjare

Under hösten kan du lära dig crawl på Haganäsbadet. Kursen vänder sig till dig som är över 18 år och som kan simma 200 meter, varav 50 meter ryggsim. Du lär dig grunderna i crawl.
Kontakta oss gärna om du har några frågor.

Plats: Kursen hålls i multibassängen på Haganäsbadet.
Start: Den 26 augusti.
Pris: 1500 kr för åtta tillfällen.

Anmälan till crawlkurs på Haganäsbadet

Du anmäler dig via kommunens e-tjänst. Om det inte finns några datum tillgängliga är kursen fullbokad.

Anmälan crawlkurs Haganäsbadet Länk till annan webbplats.

Vattengympa

På Haganäsbadet har vi olika aktiviteter och kurser. Vattengymnastik är en unik motionsform där vattenmotståndet ger tröghet i rörelserna samtidigt som belastningen på kroppen blir låg.

Vattengymnastik hösten 2022

Vi ses på vattengymnastiken vid 10 tillfällen och varje pass varar i cirka 30-45 minuter.
Pris 1200 kronor. Du betalar i samband med att du anmäler dig via vår e-tjänst.

 • Nästa kurs hålls mellan den 22 augusti-24 oktober.
 • Gympan är i Multibassängen där vi har en temperatur på 34 grader.

Anmäla dig vår e-tjänst från den 16 maj kl. 13.00.

Anmälan vattengympa 22 augusti-24 oktober Länk till annan webbplats.

Kurs för vattenrädda barn

Snart erbjuder vi en kurs för vattenrädda barn i åldern 7-9 år. Målet för kursen är att barnet ska lära sig om sin motorik, och att rädslan för vatten försvinner och självförtroendet ökar. Fokus är i första hand inte att lära sig simma utan komma över sin rädsla.

Vattenrädsla kan bero på många olika saker. Barnet kan ha varit med om en händelse som medfört rädsla för vatten eller så kan övriga händelser ha skapat en rädsla för att lära sig att simma. Det finns många olika grader av vattenrädsla, vissa är rädda för att få huvudet under vattnet och andra är rädda för att gå i vattnet över huvud taget.

Vår kurs för vattenrädda barn består av 12 tillfällen där barnen, tillsammans med en instruktör, utbildad i Nelms metod får lära sig hur kroppen fungerar i vattnet. Vi tar max in fem barn per kurstillfälle. Kursen kommer hållas i multibassängen. Du som förälder ska delta i vattnet vid första tillfället samt vid sista tillfället för att se barnets framsteg. Under resterande tillfällen väntar du som förälder på läktaren eller utanför simhallen.

Krav för att delta:

 • Barnet är mellan 7-9 år
 • Förälder kan delta i vattnet vid första samt sista tillfället.
 • Om ditt barn har en funktionsnedsättning, kontakta simhallen innan anmälan.
 • Sista dagen att anmäla sig är 14 Aug

Kursstart

Kursen startar den 24 augusti klockan 16.45-17.30.

Pris

Kursavgiften är 1 200 kronor för 12 tillfällen och gäller ett barn. Avgiften betalas med kort i e-tjänsten i samband med anmälan. Anmälan öppnar inom kort.

Anmälan

Anmälan kurs vattenrädda barn Länk till annan webbplats.

Sommarsimskola

Välkommen till årets sommarsimskola. Vi startar den 13 juni och håller på till den 1 juli. Barn som fyller 7 år 2022 eller som är äldre och inte kan simma 25 meter är välkomna att anmäla sig från den 11 april kl. 9.00.

Anmälan

Anmälan till sommarsimskola Länk till annan webbplats.

Du anmäler ditt barn via kommunens e-tjänst. Kostnaden är 350 kr per barn och barnen simmar varje dag i tre veckor.

Har du anmält ditt barn till sommarens sommarsimskola? När du har betalat platsen är allting klart och ditt barn är välkommen den 13 juni. Om du har några frågor får du gärna kontakta oss.

Kontakta Haganäsbadet

Välj nivå

Vid anmälan ska man välja vilken bassäng barnet ska börja simskolan i. De barn som är nybörjare börjar undervisningen i Multibassängen.

De barn som är mer bekväma i vattnet och kan göra arm- och bentag med hjälp av flytbanan och inte är vattenrädd, simmar i den grunda delen i stora bassängen.

Buss från fritidshem

Barnens simtid är indelade efter vilken skola och fritidshem som de tillhör och åker buss från sitt fritidshem. Buss går oavsett om barnets fritids har stängningsdag. Barn som inte går på fritids kan åka med bussen ändå. Förälder skjutsar då barnet till bussen som avgår från fritids.

Elever på Klöxhultsskolan, Montessori och Gemöskolan åker en resväg med buss och elever på skolor utanför tätorten åker båda turerna med buss. De elever som går på Internationella skolan och Paradisskolan tar sig till badet med sina föräldrar.

Barn som går på Elmeskolan följs till simhallen av fritidspersonal, med undantag den 13-14 juni och den 21 juni, då du som förälder lämnar och hämtar ditt barn.

Simskoleschema

Simhallspersonal möter upp när bussen stannar vid simhallen och följer barnen in, samt går ut med barnen till bussen efteråt.

Simskoleschema
NärSkola

Information

Kl. 07.50-08.20Gemö/­Elme och Paradisskolan.

Tar sig hit med föräldrar. Buss till skolan efteråt för elever på Gemö. Buss går 08.35.


Elmebarn går med fritidspersonal, med undantag den 13- 14 juni samt den 21 juni då föräldrar både lämnar och hämtar barnen.


Paradisbarn går hem med föräldrar.

Kl. 08.30-09.00Klöxhult/­Montessori

Tar sig hit med föräldrar. Buss till Bökhult efteråt 09.15.

Kl. 09.30-10.00Liatorp/­Diö

Buss hämtar vid Liatorp skola 09.00, Diö skola 09.05. Buss kör från simhallen 10.15.

Kl. 10.15-10.45Ryfors/­Virestad/­Bråthult

Buss från Ryfors skola 9.45/ Virestad skola 09.40 / Bråthult skola 09.50. Buss hem 11.00.

Kl. 11.00-11.30Internationella skolan

Barn tar sig till/från simhallen med föräldrar

Kl. 13.00-13.30Gemö/­Elme och Paradisskolan

Föräldrar tar barnen hit. Buss till skolan efteråt för elever på Gemö 13.45.


Elmebarn går med fritidspersonal, med undantag den 13-14 juni samt den 21 juni då föräldrar både lämnar och hämtar barnen.


Paradisbarn hem med föräldrar.

Kl. 14.45-15.15Klöxhult och Montessori

Buss hämtar i Bökhult 14.25. Föräldrar hämtar barnen i simhallen efter simskolan. Obs ska hämtas senast 15.30.

Avslutningen på simskolan

Avslutningen sker 1 juli i tre större grupper. Det går inga bussar denna dagen. Föräldrar och syskon är välkomna att titta på avslutningen, det kommer finnas möjlighet att köpa simmärken. Vi tar kort eller swish.

Schema för avslutning på sommarsimskolan

Tid

Skola

Kl. 08.00-09.00

Gemö, Elme, Paradis

Kl. 10.30-11.30

Ryfors, Virestad, Bråthult, Internationella skolan, Liatorp och Diö skola

Kl. 13.00-14.00

Klöxhult/Montessori

Frågor om våra kurser

Kontakta oss gärna om du har några frågor. Du når oss via telefon eller mail.

Friskvårdspengar

Så här gör du för att nyttja dina friskvårdspengar:

Epassi

 • Du köper ditt badkort via vår e-tjänst. Du använder sedan kvittot och laddar upp på
  Epassi under "registrera kvitto".
 • Därefter får du en återbetalning på det beloppet som du har rätt till.
 • Badkortet hämtas upp i badkassan efter att du har fått ett meddelande om att det är klart. Beställningen kan ta upp till 5 vardagar.
 • Tänk på att det går inte att använda friskvårdspengar till familjebad.

Benify

 • Beställ ditt badkort via Benify.
 • Pengarna dras från ditt friskvårdskonto.
 • Badkortet hämtar du sedan i simhallens badkassa efter du har fått ett meddelande om att det är klart. Beställningen kan ta upp till 5 vardagar.

Bra att veta

Omklädningsrum

Inne i omklädningsrummen finns det skåp som är försedda med hänglåsfunktion. Du tar själv med ditt eget hänglås. Det finns även små värdeskåp inne i simhallen. Om du har glömt ditt hänglås går det bra att köpa ett i badkassan. Bastu finns på respektive avdelning och den är igång på morgonsim samt på kvällar och söndagar. Dagtid är den avstängd.

Ytterkläder

I simhallen är det inte tillåtet att använda ytterkläder. Detta innebär att du som inte ska bada behöver byta om till andra kläder inne i simhallen. Till exempel shorts och t-shirt eller långärmad tröja.

HBTQ

Vi har ett mindre omklädningsrum för dig som inte känner dig sig som varken dam eller herr. Det finns 4 skåp i detta omklädningsrum. Du ber att få låna ett dörrkort i cafeterian för att komma in. Detta omklädningsrum är beläget precis nedanför trappan, runt hörnet. Dörren är märkt med personal samt hbtq-symbol. Glöm inte hänglås till skåpet.

Skärmförbud

I simhallen råder skärmförbud. Du får alltså inte surfa på din mobil eller platta. Du får heller inte fotografera. Kontakta personalen om du önskar ta kort på dina barn.

Fika

Fikar gör vi uppe på läktaren. Där kan du välja att antingen äta din medhavda fika eller handla något från cafeterian. Du behöver inte gå ut från simhallen för att handla. Cafeterian är kontantfri, det går bra att betala med swish eller kort. Vid fika borden sitter vi under tiden vi fikar, sedan lämnar vi plats åt nya som vill fika.

Bubbelpool

Du är välkommen att använda bubbelpoolen när multibassängen är öppen. Att bada här ingår i badentrén. När bubbelpoolen inte är igång renas den och då är det inte tillåtet att använda poolen. Till denna poolen finns det en mobil golvlift med sele om man inte kan ta sig i på egen hand.

Badregler

 • För att bada utan vuxen krävs att man är minst 12 år samt att man kan simma 200 meter, varav 50 meter ryggsim.
 • Barn som är mellan 0-6 år får aldrig lämnas ensamma i poolen, förälder ska vara med på armlängds avstånd.
 • Är du vuxen och inte kan simma ska du ha med dig någon som kan hjälpa dig i vattnet, samt vara på grunt vatten.
 • Alla besökande till anläggningen betalar entréavgift, oavsett om man badar eller inte.
 • Observera att badkassan alltid stänger 30 minuter före badtidens slut. Detta gäller även dagtid.
 • Badet håller stängt helgdag och afton.

Kontakta Servicecenter

Vi svarar på frågor om kommunens service och verksamhet, ring eller skicka e-post till servicecenter.

Stängt Öppnar 15 aug kl 08.00
Hjälpte informationen på sidan dig?