Hoppa direkt till innehållet

Här ska Kronobergs elever och allmänheten få möjlighet att beskåda insekter i gigantiskt format och ta del av deras oväntade och hisnande skönhet.

Utställningen har tidigare visats på Naturhistoriska riksmuseet i Stockholm och kommer på Älmhults handelsplats vara öppen både för allmänheten och skolklasser. Detta tack vare ett samarbete med - Mot nya höjder, Region Kronoberg, Uponwalls, Naturhistoriska och Älmhults kommun.

Eleverna i Kronobergs kommuner får en upplevelse de sent ska glömma och förhoppningsvis inspirerar projektet till att eleverna fortsätter att vara intresserade och nyfikna på naturvetenskap, teknik, matematik och skapande säger Camilla Svensson, utvecklingsstrateg i Älmhults kommun.

Elever och lärare kommer att få besöka utställningen guidade av en pedagog samt ta del av en kreativ Maker verkstad för att inspireras inom naturvetenskap, teknik, matematik och skapande.

Utställningen

Microsculpture av den brittiske fotografen Levon Biss är ett banbrytande projekt som presenterar insekter från Oxford Universitets Naturhistoriska Museum på ett helt nytt sätt. Bilderna avslöjar en oväntad och ofta hisnande skönhet och synliggör insektsformens många invecklade anpassningar – det som entomologer kallar mikroskulptur.

Han har medverkat på utställningar runt om i världen och hans verk finns i ett flertal museum och privata samlingar.

Under sin karriär har Levon Biss fått flera utmärkelser och 2016 förärades han med ett Fellowship till the Royal Photographic Society.

Utställningen är producerad av Uponwalls för Naturhistoriska riksmuseet där den visades under vintern 2019 och våren 2020. Den har tidigare inte vistas i denna skala.

– Eftersom vi har ett samarbete med skolor från åtta kommuner i regionen, vilket gör att deras skolklasser i årskurs 4-9 kan besöka utställningen tre förmiddagar i veckan, har vi anpassat öppettiderna för allmänheten därefter, säger Selin Hult, IKEA.

INVIGNING: 12 SEPTEMBER
Öppettider för allmänheten kl. 15.00 - 19.00

ÖPPETTIDER FÖR ALLMÄNHETEN:
Måndag kl. 15.00 – 19.00
Tisdag kl. 10.00 – 19.00
Onsdag kl. 15.00 – 20.00
Torsdag Stängt
Fredag kl. 12.00 – 19.00
Lördag kl. 10.00 – 19.00
Söndag kl. 10.00 – 19.00

Besöksadress:
Handelsvägen 18 E, 343 33 Älmhult

 

Utställningen pågår till 31 augusti 2021

Nyhet
Publicerad: