Hoppa direkt till innehållet
Till startsidan

Paradisskolan

Paradisskolan har varit igång sedan augusti 2020 med en förskoleklass. Till hösten 2021 ser vi fram emot att utöka skolan med ytterligare en klass. Just nu delar vi lokaler med Internationella skolan och hösten 2022 ska våra nya lokaler vara klara i Västra Bökhult.

Om Paradisskolan

Under tiden som skolan är under uppbyggnad har vi lånat en avdelning på Internationella skolan som ligger vid Älmhults handelsplats. Vi har utrustat våra lokaler med fullvärdig skolutrustning och har ett högt fokus på goda målresultat.

I väntan på att vår nybyggda skola ska stå klar kan våra elever åka med undervisningsskjutsen som går ifrån Paradisområdet till Internationella skolan. Bussen avgår på morgonen strax innan skolstart och åker tillbaka när skoldagen är slut.

Kooperativt lärande

Skolan arbetar bland annat med kooperativt lärande där varje elev blir en viktig del av undervisningen. Eleverna får lära sig att ta ansvar samtidigt som de blir en viktig del av ett samarbets-klimat i ett demokratiskt klassrum. Eleverna har ett högt inflytande i sin inlärningsprocess.

Vi har en väldigt fin fritidsavdelning som arbetar med våra elever både innan och efter skoldagens slut, allt efter läroplanens mål och enligt ett rullande årshjul med olika teman.

Vill ni ta del av skolans arbete är ni välkomna att besöka skolans blogg. www.paradisskolan.vibloggar.nu

Fram till hösten 2022 delar vi lokaler med elever på Internationella skolan.

Barn Paradisskolan

Hösten 2022 är vår nya skola klar i Västra Bökhult. Här var vi med och tog första spadtaget!

Så här ska den nya skolan se ut när den är klar

Blivande Paradisskolan kommer bli en toppmodern F-6 skola i härlig miljö, både ute som inne. Skolan kommer få en naturskön omgivning med skogen som en del av skolgården.

Paradisskolans placering

Paradisskolans placering från hösten 2022

Till toppen