Hoppa direkt till innehållet
Till startsidan

Liatorps förskola

Liatorps förskola bygger på trygghet för barn, föräldrar och personal. Utbildningen i förskolan ska lägga grunden för ett livslångt lärande. Den ska vara rolig, trygg och lärorik för alla barn.” (Lpfö 98 rev 2018)

Bild utanför Liatorps förskola

Om förskolan

Liatorps förskola ligger ca 1,5 mil norr om Älmhult med närhet till skog och natur. Förskolan, grundskolan F-3 och fritids ligger i samma byggnad. På Liatorps förskola finns det två avdelningar, Nyckelpigan och Fjärilen. De yngre barnen går på Nyckelpigan och dem äldre barnen går på Fjärilen. Vi samverkar med fritids och till viss del med andra förskolor.

Så här arbetar vi

På Liatorps förskola läggs fokus på barnens trygghet.

Vi utbildar barnen genom social gemenskap. Detta gör vi genom att vi tar tillvara på barnens intressen, kreativitet och nyfikenhet. Barnens nyfikenhet och frågor leder oss vidare i undervisningen. På Liatorps förskola arbetar vi för alla människors lika värde, t.ex. jämställdhet och solidaritet.

Förskolans gård inspirerar barnen till utforskande, motorisk utmaning, kreativitet och glädje. Vi är ute på gården minst en gång per dag.

I vår närmiljö har vi tillgång till fotbollsplan, allmän lekplats, elljusspår, en park och en härlig bokskog med mera.

Introduktion

Introduktionen är en viktig period i barnets tid på förskolan, kanske den viktigaste. Då läggs grunden för barnets och vårdnadshavarnas trygghet hos oss. Introduktionen idag är väldigt olika. Det går aldrig i förväg att säga hur en introduktion ska gå till för det beror helt på barnet och gruppen som barnet ska introduceras in i.

Som vårdnadshavare bör man ta i beräkning att det kan ta cirka två veckor innan ordinarie schema påbörjas. Några månader efter introduktion erbjuder vi ett introduktionssamtal där vi samtalar om ert barns första tid på förskolan samt vårdnadshavarens och förskolans uppdrag/förväntningar om utbildningen.

Inför introduktionen tar förskolan kontakt och ger mer information.

Kompetensutvecklingsdagar

Vi har fyra kompetensutvecklingsdagar per läsår. Detta innebär att personalen är på utbildning och förskolan hålls stängd under dessa dagar.

  • 27 augusti 2021
  • 22 november 2021
  • 10 januari 2022
  • 20 maj 2022

Till toppen