Hoppa direkt till innehållet
Till startsidan

Det görs stora satsningar på skolan i Älmhult. Det finns ett rikt utbud av såväl kommunala skolor som friskolor. Valmöjligheterna är många.

I Älmhult finns en internationell skola, från förskola till årskurs 9, som är IB-certifierad och där all undervisning sker på engelska. Den internationella skolan växer i takt med efterfrågan.

Nyheter inom barn & utbildning


 • Utbildningsnämnden sammanträder


  Utbildningsnämnden sammanträder onsdagen den 16 juni 2021 klockan 8.30 i kommunhuset, sammanträdesrum Linnésalen. Obs mötet sker på distans.Sammanträdet är inte öppet för allmänheten.Handlingar till sammanträdet Pdf, 4.2 MB. (Pdf, 4.2 MB).Följande ärenden kommer att behandlas.
 • Konstnärligt perspektiv och växtlighet tar plats i utveckling av Haganässkolan


  Vad är egentligen konst? Kan trädgårdar och växtlighet vara konst? Vilken betydelse har växtlighet och konst för den egna närmiljön, för att den ska vara trivsam och en plats där man vill vistas? Under vårterminen har två elevgrupper på Haganässkolans Introduktionsprogram (IM) arbetat tillsammans med konstnären Petra Lindholm.
 • Eleverna på Elmeskolan firade Fritidshemmets dag


  Idag bjöd Elmeskolan sina elever på en härlig upplevelse i vårsolen för att fira Fritidshemmets dag. Bland annat hoppborg, tipspromenad, lekar, popcorn, isglass, ballonger och vackra blommor förgyllde elevernas dag.
 • Elever på Gemöskolan plockade skräp i skolans närområde


  Över en halv miljon deltagare är med under vårens Skräpplockardagar. En av alla deltagande verksamheter är årkurs 4 på Gemöskolan i Älmhult. Under onsdagen plockade eleverna skräp och häpnades över allt som slängs i vårt närområde.
 • Älmhults kommun får godkänt av Skolinspektionen


  Älmhults kommun uppfyller Skolinspektionens krav på analys av studieresultat och trygghet samt kommunens arbete med kompensatoriskt arbete. Det visar de två beslut som nu är klara efter tillsyn av huvudman 2020/2021.Relaterat

E-tjänsteportal Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Bläddra och ansök bland kommunens alla e-tjänster

Kontakt

Utbildnings-

förvaltningens

expedition

tfn 0476-550 00
e-post utbildning@almhult.se

Besöksadress

Stortorget 1

Postadress

Box 501, 343 23 Älmhult

Till toppen