Hoppa direkt till innehållet
Till startsidan

Det görs stora satsningar på skolan i Älmhult. Det finns ett rikt utbud av såväl kommunala skolor som friskolor. Valmöjligheterna är många.

I Älmhult finns en internationell skola, från förskola till årskurs 9, som är IB-certifierad och där all undervisning sker på engelska. Den internationella skolan växer i takt med efterfrågan.

Nyheter inom barn & utbildning


 • Montessoriförskolan i Älmhult fyller 30 år


  Ja må vi leva, ja må vi leva uti hundrade år! Med pompa och ståt firade barn och pedagoger idag sin 30-årsdag. Födelsedagen uppmärksammades med sångsamling, miniröris och fruktsallad. Och så ballonger förstås!
 • Linnéskolan fortsätter med distansstudier en dag i veckan


  För att underlätta för språkundervisningen på Linnéskolan beslutades för en månad sedan att införa distansundervisning en dag i veckan för eleverna i årskurserna 7–9. Nu förlängs beslutet terminen ut.
 • Elever får cykla på lektionerna!


  "Maker tour – Mot nya höjder" skänker Älmhults Montessoriskola en cykelskolbänk. Det är lärarna på skolan som genom flitigt engagemang i Maker tour – Mot nya höjder nu får denna cykelskolbänk som eleverna kan cykla på! Sex fina cykelskolbänkar till ett värde av 6500 kr per bänk delas ut till olika klasser i länet.
 • Positivt resultat för Internationella skolan i Älmhult


  Internationella skolan i Älmhults kommun har nyligen granskats i en utvärdering, så kallad PYP Primary Year Program evaluation. Verksamheten i Älmhults kommun får ett högt betyg och uppmärksammas för fantastiskt engagemang och inkluderande arbetsformer.
 • Vad tycker du om ditt barns förskola eller fritids?


  Nu är det dags för dig som vårdnadshavare att tycka till om ditt barns förskola eller fritids. Sista dag att svara är den 12 mars.Relaterat

E-tjänsteportallänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Bläddra och ansök bland kommunens alla e-tjänster

Kontakt

Utbildnings-

förvaltningens

expedition

tfn 0476-550 00
e-post utbildning@almhult.se

Besöksadress

Stortorget 1

Postadress

Box 501, 343 23 Älmhult