Hoppa direkt till innehållet
Till startsidan

Nyhetsarkiv

Här kan du läsa artiklar ur nyhetsarkivet genom att välja den månad då nyheten skapades.

 • Utbildningsnämnden sammanträder


  Utbildningsnämnden sammanträder onsdagen den 29 september 2021 klockan 8.30 på Haganässkolan, sammanträdesrum aulan. Sammanträdet är inte öppet för allmänheten.Handlingar till sammanträdet. Pdf, 6 MB. (Pdf, 6 MB)Följande ärenden kommer att behandlas.   

 • Älmhults kommun tappar i företagsrankingen


  Idag, 22 september, släpptes Svenskt näringslivs ranking över företagsklimatet i Sverige. Rankingen bygger på bl a enkätsvaren som publicerades i våras. I rankingen hamnar Älmhult på plats 226 av landets 290 kommuner.   

 • Miljö- och byggnämnden sammanträder


  Miljö- och byggnämnden sammanträder måndagen den 27 september 2021 klockan 13:30 digitalt, (sammanträdesrum Möckeln). Följande ärenden kommer att behandlas.   

 • Kommunfullmäktige sammanträder


  Kommunfullmäktige sammanträder måndagen den 27 september klockan 18:30 i Haganässkolans aula. Följande ärenden kommer att behandlas.   
 • (Kultur & fritid)

  Kulturskolan och Älmhults musikkår i nytt samarbet...


  Föreningen Älmhults Musikkår i samarbete med Älmhults Kulturskola återstartar blåsorkesterverksamhet efter flera år som delvis vilande blåsorkester. Första start blir den 23 september i Haganässkolans aula.   

 • Dina svar i Trygghetsmätningen leder till att sake...


  Hör polisinspektör Staffan Käll och Håkan Helgesson, kris- och beredskapsstrateg på kommunen, berätta om vad svaren i förra årets trygghetsenkät ledde till.   

 • Demokratifika arrangerades för att uppmärksamma oc...


  Under måndagen samlades politiker och invånare för att samtala om demokrati och demokratins betydelse.   
 • (Vård & socialt stöd)

  Effektivare sätt att hitta vikarier och ta vara på...


  Nu tas det ett samlat grepp om behovet av vikarier inom tre enheter på socialförvaltningen, nämligen vård- och omsorgboende, hemtjänst och omsorg för funktionsvariation. Från och med den 15 september finns det en bemanningsenhet som ska ansvara för att tillsätta medarbetare där det behövs.   

 • Nu påbörjas arbetet med nya almhult.se!


  Under hösten kommer vi att arbeta med att skapa en ny almhult.se. En webbplats som ska vara enkel och tillgänglig för dig som är invånare, företagare eller besökare i Älmhults kommun. Webbplatsen lanseras under början av nästa år.   
 • (Vård & socialt stöd)

  Tänd ett ljus den 10 september för Suicidpreventio...


  Var sjätte timme tar en människa i Sveriges sitt liv. Varje dag. Året om.   

 • Låt barnen styra – bli en cykelvänlig skola!


  Just nu peppar vi skolorna i Älmhults kommun att gå med i projektet Cykelvänlig skola för ökad cykling bland barn. Där kan skolor anmäla sig och påbörja resan mot att bli ännu mer cykelvänliga och vi hoppas att flera av våra skolor tar chansen till det.   
 • (Kultur & fritid)

  Nytt förslag om avgifter för kommunalt vatten och ...


  Kommunens avdelning för vatten och avlopp, som i dagligt tal kallas VA, är en avgiftsfinansierad verksamhet. Det innebär att allt som görs inom VA finansieras av anslutna kunder.VA lyder under lagen om Allmänna vattentjänster. Lite enkelt förklarat kan man säga att VA inte kan strunta i att underhålla vattenverk, pumpstationer, reningsverk och ledningsnät. Dessa måste hållas i gott skick. Eftersom de inte betalas med skattemedel behöver avgifterna höjas i takt med att kostnaderna ökar, exempelvi...   

 • Är du intresserad av solel – nu kan nu delta i sol...


  Visste du att det sattes upp 94 nya solcellsanläggningar i vår kommun 2020? Totalt produceras det varje år ca 2800 MWh från 238 anläggningar i Älmhult, varav 229 är villatak.   

 • Elever och lärare glada över att Ryfors skola blir...


  Under onsdagen beslutade utbildningsnämnden att Ryfors skola blir en permanent F-6 skola i Älmhults kommun. På skolan togs beskedet emot med glädje.   

 • Nytt utvecklingsarbete i gång för att förbättra be...


  Senaste rapporten gällande betyg och resultat visar att skolan behöver förbättra sig inom flera områden. Tillsammans med elever och personal jobbar Haganässkolan nu med nya projekt och åtgärder för att förbättra resultaten.   

 • Elizabeth Peltola slutar som kommunstyrelsens ordf...


  Efter snart 19 år som Centerpartiets gruppledare i Älmhults kommun, varav 11 som kommunstyrelsens ordförande, har Elizabeth Peltola beslutat sig för att sluta sitt uppdrag som kommunstyrelsens ordförande från den 1 november i år.–Den är ett beslut som har mognat fram och jag vill också ge min efterträdare god chans att komma in i sitt uppdrag i god tid inför valet, säger Elizabeth.   
Till toppen