Hoppa direkt till innehållet
Till startsidan

Miljöfrågorna är idag svåra att ta på eftersom de inte alltid syns i form av bolmande skorstenar eller stinkande utsläpp. Istället har vi många utsläpp och störningar som kan få konsekvenser för människor och miljö.

Din och allas vår delaktighet är grunden för vårt miljöarbete. Vi måste alla hjälpas åt för att skapa och bibehålla en hälsosam och god miljö för oss själva och kommande generationer.

Nyheter inom Miljö & hälsa


  • Rädda bina i Älmhult


    Rädda bina i Älmhult är ett projekt för att skapa ett blommande, surrande och attraktivt Älmhult. Under 2021-2022 kommer kommunen tillsammans med lokala aktörer erbjuda föreläsningar, vandringar, visningsängar och andra aktiviteter för att sprida kunskap kring ängsbruk och pollinatörer.
  • Affischtävlingen Toa-koll är avgjord!


    Här i Sverige har vi sedan länge tillgång till toaletter och ett välfungerande avloppssystem. Kanske så väl fungerande att vissa av oss har blivit lite väl bekväma och glömt att toaletten endast ska användas för att spola ner det som kommer ur kroppen samt toalettpapper. Miljöspanarna i våra grundskolor har haft ett uppdrag under hösten; ”Älska din toa”. En av uppgifterna var en affischtävling, som nu är avgjort.
  • Två intensiva skräpplockarveckor är över


    Allt från fimpar, godispapper och plastförpackningar till en vägskylt har samlats in och slängts på rätt ställe.Nu säger vi stort tack till alla – förskolor, skolor, föreningar, politiker, invånare, verksamheter med flera, som har hjälpt till att plocka skräp. Över 2000 barn i Älmhult var anmälda till Håll Sverige Rent.relaterat

Anmälan av värmepump

Läs mer här.

kontakt

Miljö- och byggförvaltningen

E-post: mob@almhult.se
Telefon: 0476-550 00

Miljö- och byggchef

Ingegerd Andersson

Tekniska förvaltningen

e-post tekniska@almhult.se
fax 0476-552 00

Teknisk chef

Anders Nyberg
telefon 0476-554 97

Till toppen