Hoppa direkt till innehållet
Till startsidan

Förslag och synpunkter

Om du har tankar och förslag på hur något kan bli bättre i kommunen vill vi gärna veta det! Ett bra sätt att lämna förslag är att använda vår e-tjänst för förslag och synpunkter.

Vi uppskattar om du lämnar namn och kontaktuppgifter så att vi kan kommunicera med dig om dina förslag och synpunkter, men respekterar om du vill vara anonym.

Inkomna förslag och våra svar på dem publiceras på vår webbsida. Om det behövs, redigerar vi i det som publiceras för att inte visa sekretessbelagda uppgifter. Inkomna synpunkter och felanmälningar lämnas vidare till ansvarig verksamhet för eventuell åtgärd.

Om du har valt att lämna kontaktuppgifter får du ett svar tillbaka med information om hur ditt ärende har hanterats.

Dina synpunkter ersätter inte din rätt att överklaga ett myndighetsbeslut. E-tjänsten för Förslag och synpunkter ska inte heller användas till felanmälan. Vill du tipsa oss om fel och brister gör du det enklast via vår felanmälan.

Tänk på att dina förslag och synpunkter i regel registreras och betraktas som allmän handling Länk till annan webbplats..

Förslag och synpunkter

Om du har tankar och förslag på hur något kan bli bättre i kommunen vill vi gärna veta det! Ett bra sätt att lämna förslag är att använda vår e-tjänst för synpunkter och förslag. Förslaget skickas då snabbt till rätt förvaltning och vidarebefordras till ansvarig handläggare.

Om förslaget eller synpunkten är lite mer komplicerat är det i vissa fall enklare om du ringer eller bokar en tid för besök, så att du kan diskutera ditt förslag med en handläggare eller annan person på kommunen.

Dina synpunkter ersätter inte din rätt att överklaga ett myndighetsbeslut. Synpunkter och förslag ska inte heller användas till felanmälan.

Ytterligare ett sätt att lämna förslag är att kontakta en politiker. Fördelen med att få stöd av en förtroendevald politiker är att politikern i sin tur kan få med sig sitt parti och kanske även andra partier, vilket ökar chansen för att din åsikt eller ditt förslag ska leda till en åtgärd.

Kontakta en politiker

Synpunkter och klagomål på socialförvaltningens verksamhet

Har du förslag till förbättringar eller upplever att något blivit fel inom någon av socialförvaltningens verksamheter är du välkommen att kontakta oss via vårt system för hantering av synpunkter och klagomål.

Om du vill skicka in en synpunkt eller ett klagomål gör du det här. Länk till annan webbplats.

Synpunkter och klagomål på utbildningsförvaltningens verksamhet

Har du synpunkter, klagomål eller beröm? Dina synpunkter är värdefulla för att vi ska kunna förbättra verksamheten.

Läs mer om hur du kontaktar oss med synpunkter eller ett klagomål

Inkomna förslag

Här nedan kan du ta del av förslag som har inkommit.


 • Måla om bro


  Hej!Om ni har ungdomar som ska sommarjobba utomhus så är ett tips att låta dem måla och renovera de röda broarna vid dammarna vid gamla E.ON. De var så fina förr men är nu väldigt risiga! Behöver lite ny röd färg samt byte av brädor.Hoppas ni kan ordna detta!HejsanBron ligger mycket riktigt inom kommunens förvaltning.Vi har under några år sett att det är tid för renovering, renoveringen kommer med största sannolikhet att bli av under 2021. Vi kommer eventuellt ha en form av renovering där gymnasieelever är inblandade, då det finns ett byggprogram.Med vänlig hälsningFredrik Danielsson, produktionschef Tekniska förvaltningen
  Status: Avslutad
  Läs mer
 • Vattenskoter


  Utse ett område i sjön Möckeln där det är tillåtet att köra vattenskoter och begränsa/förbjud det i anslutning till camping, badplats och naturreservat.
  Status: Avslutad
  Läs mer
 • Norra Ringvägen


  Hej!Skulle ni inte kunna göra Norra ringvägen i paradiset till en huvudled.Det är ju inte många som kan högerreglen.Så när man ska ut från Krusbärsvägen eller Aromavägen gäller det att kolla till vänster. De kör väldigt fort uppifrån "skolbygget".Mvh Robert
  Status: Avslutad
  Läs mer
 • Upphandling av skolskjuts


  Var har synpunkterna på den "fina" upphandlingen av skolskjutsen tagit vägen? Ser inget varken under behandling eller avslutat. Mörkning? Cencur? Vad vet jag? Flexbuss fortfarande ett katastrofföretag!Ta tillbaka förra entreprenören.
  Status: Avslutad
  Läs mer
 • Torget vid Målarevägen


  I?Torget? som man har gjort uppe vid Målarevägen har blivit jättefin!Bara en liten önskan/undring:Föreslår att man skulle kunna sätta in ex en gunga, rutchkana eller dylikt för de allra minsta barnen. För tillfället känns det som att de redskap som är där är för lite äldre åldersgrupp. I området finns ganska mycket småbarn som hade haft stor nytta av redskap för deras nivå..Tack! 
  Status: Avslutad
  Läs mer
 • Lekplats i Klöxhult


  Önskemål om lekplats vid Klöxhultsspåret, vid OK Älme-stugan. Det finns en grillplats och ett utegym vid denna plats och bortanför grillplatsen hade det varit helt optimalt med en lekplats. Så fint område och tänk att både kunna grilla, träna och ha barnen på lekplatsen samtidigt. En dröm! Det finns heller inte många lekplatser i Klöxhult så det är något som fattas i området. Har tagit en bild på platsen där jag menar. Hoppas detta kan bli verklighet!
  Status: Avslutad
  Läs mer
 • Art project


  Really appreciated that you are doing very wonderful things in and around Älmhult.It's very impressive that there are boards with some messages in many different languages in the middle of the roundabout near IKEA of Sweden AB, Tulpanvägen 8, 343 34 Älmhult.Älmhult is known as a city where many people live with different nationalities including Indians.To be able to show diversity and inclusiveness towards Indians, could you also consider placing such boards in Hindi language, which is spoken by most of the Indians?

  Status: Avslutad
  Läs mer
 • Trafiksäkerhet på Radhusvägen


  I Haganäsparken är det full aktivitet med bla den exploderande populariteten för Discgolf samt nybyggda hundrastgården Dock får det effekter för oss boende på Radhusvägen med väldigt mycket parkerade bilar och ökad trafik då det tom. är turism från andra regioner och länder som söker sig till Haganäsparken.Radhusvägen blir primär parkering för de flesta På gatan sker det nu ett större generationsskifte med väldigt många mindre barn som rör sig i området. I kombination med att det saknas trottoar på ena sidan och trafik med hemtjänst, genomfart från Elmiersv., alla parkerade bilar till discgolfen och generell trafik gör det otryggt Önskar att man ser över trafiksäkerheten på Radhusvägen, farthinder, trottoar på båda sidor eller annan åtgärd för att trygga miljön för boende och barn på gatan
  Status: Avslutad
  Läs mer
 • Önskemål om utegym i Möckeln


  Hej!Då vi har ett utegym både i Klöxhult och på haganässpåret så hade jag önskat något i Möckeln,Antingen vid Mörtstigens lekplats eller Möckelns lekplats. Är mycket folk som bor i Möckeln så tycker det är på sin rätt att vi med skall ha då vi saknar både det och ett motionsspår.
  Status: Avslutad
  Läs mer
 • Information om vindskydd


  Det borde finnas med på älmhults sida/visit älmhult vart vindskydd finns i kommunen. Söker man på vindskydd där nu så nämns enbart välje badplats men det finns flera andra i denna kommun.Samt bättre och enklare vägbeskrivningar till dom olika vandringslederna och naturreservat samt väl på plats borde det finnas fysiska skyltar/vägmärken så man vet vart man ska svänga mm.Som det är nu så är det tur man är invånare i kommunen och vet vart dom olika ställen ligger...som turist tror jag inte att jag hade hittat.
  Status: Avslutad
  Läs merTill toppen