Ambulerande röstmottagare

Logga Val 9 september 2018

Om du på grund av sjukdom, funktionsnedsättning eller ålder inte själv kan ta dig till ett röstmottagningsställe får du om du begär det i stället i din bostad lämna dina röster till särskilt förordnade röstmottagare, ambulerande röstmottagare.

Röstning med ambulerande röstmottagare är möjligt under samma tid som förtidsröstning får ske, det vill säga 8-26 maj.

Ambulerande röstmottagare tar emot din röst på samma sätt som i en förtidsröstningslokal och ska hjälpa dig att göra iordning sin röst, dock endast om du ber om hjälp. Röstmottagare har tystnadsplikt.

Ambulerande röstmottagare har med sig allt material som behövs för röstningen hem till dig, dock bara de valsedlar som finns tillgängliga i röstningslokalerna.

På samma sätt som vid vanlig förtidsröstning måste två röstmottagare vara närvarande för att en röst ska få tas emot.

Boka i förväg! - publicera när den är klar

Ambulerande röstmottagare är endast tillgängliga under ordinarie kontorstid (måndag-fredag klockan 08.00-16.30) samt under valdagen och måste bokas i förväg, i god tid (minst två arbetsdagar före rösttillfället).

För att boka tid med ambulerande röstmottagare, kontakta valnämnden på vn@almhult.se eller ring Anita Håkansson, 070-264 01 28.

För ambulerande röstmottagning på på äldreboenden finns vissa tider då röstmottagare är på plats. Röstning på angivna tider behöver inte förbokas. Se mer information här.