Hoppa direkt till innehållet
Till startsidan

Jobba i Älmhults kommun

Älmhults kommun befinner sig i ett expansivt utvecklingsskede och befolkningen växer som aldrig förr. Vi behöver medarbetare som aktivt och engagerat bidrar till kommunens fortsatta utveckling.

I Älmhult kombinerar du den mindre ortens fördelar med en unik internationell atmosfär. Här är det lätt att leva och bo och du har nära till det mesta. Goda kommunikationer gör det lätt att pendla.

Att arbeta i Älmhults kommun innebär att du inom något av våra många olika arbetsområden, får möjlighet att göra skillnad varje dag.

Hos oss arbetar 1 600 medarbetare med uppdraget att underlätta vardagen för våra 17 500 invånare. Vi är en liten men internationellt präglad kommun i stark tillväxt. Som anställd hos oss får du en trygg anställning, god gemenskap kollegor emellan och möjlighet att utvecklas i ett meningsfullt arbete. Nedan kan du läsa vad några av våra medarbetare tycker om att arbeta i Älmhults kommun.

Detta erbjuder vi dig som medarbetare

I Älmhults kommun värnar vi om våra medarbetare och som anställd erbjuds du utöver din lön, en rad olika förmåner. För oss är det viktigt att vara en attraktiv arbetsgivare, oavsett var i livet du befinner dig.

Utökad föräldrapenning

Utöver föräldrapenning från Försäkringskassan betalar vi ut ett extra tillägg på 10% av din lön under de första 180 dagarna som föräldraledig.

Semester

Du som är fyllda 40 år får 31 dagar semester/år. Är du över 50 år har du rätt till 32 dagar semester/år. Dessutom får du som anställd hos oss ta ut din semester redan samma år som du tjänar in den.

Extra lediga dagar

Som tillsvidareanställd på Älmhults kommun kan du inför varje nytt kalenderår byta ut ditt semesterdagstillägg mot flera lediga semesterdagar. Få upp till fem extra lediga dagar/år.

Friskvårdsersättning

Som anställd på Älmhults kommun erbjuds du en friskvårdsersättning på 1200kr/kalenderår som du sedan kan använda på valfri friskvårdsaktivitet.

Subventionering av massage

Älmhults kommun subventionerar massage med 100kr per tillfälle, vilket betyder att du som medarbetare inom kommunen kan gå till någon av våra utvalda samarbetspartners och de i sin tur drar av 100kr av din kostnad som Älmhults kommun står för.

Personalklubb

Personalklubben Almlövet anordnar flertalet olika aktiviteter under året som du som medlem kan boka in dig på. Personalklubben har även en lägenhet i Sälen som lottas ut varje år till klubbens medlemmar.

Blodgivning på arbetstid

Du som lämnar blod inom kommunen har möjlighet att göra detta på arbetstid med bibehållen lön.

I broschyren ​​​​Säg hej till ditt kollektivavtal Pdf, 1.2 MB. (Pdf, 1.2 MB) kan du läsa mer om förmåner för dig som arbetar inom kommun.

Vår värdegrund

Alla som är medarbetare på Älmhults kommun arbetar i medborgarnas tjänst. Vårt arbete ska bygga på och understödja demokrati, mänskliga rättigheter och rättssäkerhet samtidigt som vi ska erbjuda en effektiv och serviceinriktad verksamhet med ett tydligt medborgarperspektiv.

Vår värdegrund bygger på de tre grundpelarna:

  • Professionalism
  • Öppenhet
  • Engagemang

Värdegrunden är en viktig ledstjärna i vårt dagliga arbete och beskriver vilka värden vi på Älmhults kommun står för. Värdegrunden omfattar alla våra medarbetare och ska genomsyra hela vår verksamhet varje dag. Den beskriver hur vi ska vara och handla mot varandra och vår omvärld.

Till toppen