Hoppa direkt till innehållet
Till startsidan

Vattenavstängningar

För att trygga en säker leverans av dricksvatten gör vi hela tiden förbättringsarbeten på våra ledningar. Om det inte kommer något vatten när du öppnar dina kranar kan det bero på att vi tillfälligt stängt av vattnet ute i gatan exempelvis på grund av en akut vattenläcka. Det kan också bero på ett planerat avbrott. Vi tackar för ditt tålamod vid dessa avbrott.

Planerade och akuta vattenavstängningar informerar vi om under Serviceinformation på hemsidans startsida.

Informationen uppdateras under kontorstid.

För att förbättra kommunikationen skickar vi, under kontorstid, även ut sms till berörda kunder. Har du ingen mobil så får du ett röstmeddelande i din fasta telefon. Observera att tider för avbrotten är ungefärliga och att vår personal jobbar så snabbt som möjligt för att minimera störningarna till dig som kund.

Läs mer om sms-tjänsten här.

Innan vattnet stängs av:

  • Tappa upp vatten för hushållets behov.
  • Se till att alla vattenkranar är stängda.
  • Stäng av tvätt- och diskmaskin.

Under vattenavstängningen:

  • Det går att spola i toaletten en gång men sedan fylls inte vattnet på.
  • Använd inte tvätt- eller diskmaskin.

När vattnet är tillbaka:

  • Öppna kranen till kallvattnet försiktigt och låt vattnet rinna några minuter. Spola gärna i flera kranar.
  • Om vattnet är missfärgat, låt det rinna tills det blir klart igen. Det är inte farligt utan består av rostutfällningar och vattnet kan bli grå-vitt då det kommit in luft i ledningen.
  • Undvik att använda tvättmaskinen direkt efter en avstängning då eventuellt missfärgat vatten kan färga av sig på ljus tvätt.

Kyla kan påverka ledningarna

Vid kyligt väder med tjäle eller snabba temperaturförändringar kan marken röra sig. Detta gör att även ledningarna i marken rör sig vilket då kan leda till sprickor och vattenläckor.

Vid frågor kontakta servicecenter på telefon 0476-550 00 eller via e-post info@almhult.se. Vid akuta problem efter arbetstid, kontakta SOS Alarm telefon 0470-468 51.

Till toppen