Hoppa direkt till innehållet
Till startsidan

Älmhult är orten som ger alla möjligheter att delta i kultur- och fritidsliv. Här kan alla hitta vägen till kulturaktiviteter, upplevelser och evenemang.

Genom ett brett utbud formas en attraktiv ort för människor som bor och besöker Älmhult. Vi samarbetar med det rika föreningslivet som erbjuder alla invånare möjlighet till olika aktiviteter.

Nyheter inom bo & Leva


 • Elever på Haganässkolan bygger flytbryggor för att få fler att fiska


  Elever på Hagnässkolan är nu i full gång med att bygga nya flytbryggor för att fler ungdomar ska komma ut i naturen och prova på fiske med metspö. Projektet är ett samarbete med Naturskyddsföreningen och Hagnässkolan och ett led i det nationella projektet Friluftslivets år ”Luften är fri”.

 • 94 nya solcellsanläggningar i Älmhult under 2020


  Visste du att det sattes upp 94 nya solcellsanläggningar i vår kommun 2020? Intresset för solceller fortsätter att vara väldigt stort och det är speciellt privatpersoner som har valt att installera. Tack vare detta produceras cirka 2300 MWh el från solceller i vår kommun per år. Det motsvarar ett års förbrukning av hushållsel till cirka 460 villor.

 • Nu skänker vi bort årets lökar som blommat i vår-rabatterna!


  Vi har tagit upp alla vårlökar som blommat över för att ge plats åt nya sommarblommor. Lökarna kommer att blomma nästa år, men vi kan inte plantera dem i våra rabatter då man inte vet när de blommar nästa gång. Nu skänker vi dem till dig som är intresserad och vill ge dem chans till ett nytt blomsterliv nästa vår.

 • De tillfälliga parkeringsplatserna på Stortorget tas bort


  I juni tar vi nästa steg i att göra Stortorget till en hemtrevlig och inbjudande plats att vara på. Det innebär att från och med 1 juni tas de tillfälliga parkeringsplatserna bort och det går inte längre att parkera på Stortorget i Älmhult.

Evenemang

Relaterat

Idrottsskolan

Läs mer här.

Föreningsinfo

Läs aktuellt nyhetsbrev. Pdf, 131.2 kB. (Pdf, 131.2 kB)

Kontakt

Badchef/fritidssamordnare
Linda Lörincz
Telefon 0476-552 54

Fritidsassistent
Eva Holmström Sjödahl
Telefon 0476-551 65

Fritidsgårdsföreståndare
Annika Holmkvist
Telefon 0476-64 24 23
E-post annika.holmkvist@almhult.se

Kultur
E-post kultur@almhult.se

Kulturstrateg

Helen Carlsson
Telefon 0476-552 19
E-post helen.karlsson@almhult.se

Bibliotekschef
Helena Strömqvist
Telefon 0476-552 18

Till toppen