Artikeln publicerades 16 juni 2022

Denna artikel är äldre än fem månader och innehållet kan vara inaktuellt.

Välkommen till kulturhelg i Älmhult den 18-19 juni

Är du redo för kultur i helgen? Upplev både barnteater och insektshotellbygge på torget på lördag. På söndag kommer Sagobygdens Musik- och berättarfestival till Möckelns Trädgård och Folkets hus. Fri entré till alla aktiviteter.

Lördag 18 juni

Insektsorkestern - en småkrypskabaré, på torget i Älmhult

Välkommen till en musikteaterföreställning för barn 6–9 år. Vi får bekanta oss med tre finurliga insekter: en läderbagge, en fjäril och ett bi. Med sång, musik och berätteri tar dom oss med på en rumlande och tumlande resa i dom små insekternas myllrande värld.

Speltid: 40 minuter.
Tid: två föreställningar: Kl. 11.00 och kl. 13.00.
Plats: Stortorget, Älmhult

Rädda insekter i nöd med återbruk

I samband med teatern kan du också vara med och rädda insekter i med hjälp av återbrukat material. Bygg ett insektshotell eller odla en växt till insekterna, genom att använda skräp och oönskade gamla loppisprylar. Ingen föranmälan krävs!

Tid: lördag 18 juni kl. 10.30-13.00.
Plats: Stortorget, Älmhult
Arr: Älmhults kommun och Studieförbundet Vuxenskolan

Söndag 19 juni

Näcken - på Möckelnäs Trädgård

Vad är det för mystiska ljud som lockar ner mot vattnet? Till årets festival har ljudkonstnären Hans Parment skapat en ljudpromenad som leder besökaren ner till vattnet där de möts av berättaren Camilla Ek. Temat är näcken och det kommer bli alldeles lagom läskigt! Programmet riktar sig till barn i alla åldrar och i anslutning till föreställning finns det möjlighet att köpa fika.

Plats: Möckelsnäs Trädgård
Tid: Kl. 15.00
Arr: Berättarnätet Kronoberg och Älmhults kommun

Framträdande på Folkets hus

Maria Arnadottir, skådespelare, regissör och berättare, framför dramatiserade berättelser, historier och skrönor om sanningar och lögner. Lyssna också till konsert med Victor Herrero, klassisk gitarr och kompositör.

Folkets hus kl. 14.00 – 16.00
Längd cirka 45 minuter per föreställning med paus mellan.