Artikeln publicerades 23 maj 2022

Denna artikel är äldre än fem månader och innehållet kan vara inaktuellt.

Älmhultsfestivalen 2022: En riktig folkfest!

Årets festival är över och det var full aktivitet i Älmhults centrum.
– Med alla besökare och med ett varierat program blev årets festival en riktig folkfest, summerar Jörn Engkvist, festivalgeneral och kultur- och fritidschef.

Under fredag och lördag kunde älmhultsborna åter igen samlas för festival. Besökarna kunde ta del av allt från modevisning, tivoli, allsång och trolleri till shopping och musikframträdanden. Publikantalet landande på cirka 8000 besökare.

Några av programpunkterna var särskilt populära och Theoz drog storpublik.

– Det känns fantastiskt kul att artisterna fick chansen att starta sina sommarspelningar i Älmhult. Nu får vi utvärdera festivalen och ladda inför nästa år. Det är väldigt många krafter som har hjälpt till för att den här festivalen ska kunna hållas, berättar Jörn.

Butiker flyttade ut på gatan

Flera butiker längs Norra Esplanaden flyttade ut delar av sin verksamhet under festivalen.
Lina Blomqvist från E.G. Blomqvists Guldsmedsaffär var en av flera positiva handlare:

– Det har varit ett härligt flöde av besökare och det känns jättebra att Esplanaden kommer i fokus. Jag vill också passa på att lyfta fram modevisningen där vi handlare är med och gör något tillsammans.

IT-insamling gav bra resultat

Under festivalen erbjöds invånarna att lämna in sina gamla mobiler, surfplattor och datorer för återvinning. Insamlingen gav bra resultat och det går bra att fortsatt lämna in sin IT-utrustning i kommunens Servicecenter under ett par veckor framöver.

Robert Palmqvist, IT-chef, vill passa på att tacka för det som kommit in:

– Vi fick in en hel del elektronik från våra besökare. För det ekonomiska värdet av de enheter som kan återanvändas kommer vi nu att anordna en aktivitet för barnen i kommunen vilket känns jättebra.

Stort tack från Älmhults kommun

Älmhults kommun framför ett stort tack till alla som kom till festivalen. Tack till en fantastisk publik, arrangörer, föreningar, handlare, medhjälpare, utställare och artister.

Se årets film

Youtube: Här kan du se årets film från festivalen Länk till annan webbplats.