Sommarvikarier till personlig assistans och omsorg funktionsvariation 2022

Om arbetsplatsen

Älmhults kommun befinner sig i ett expansivt utvecklingsskede och befolkningen växer som aldrig förr. Vi behöver medarbetare som aktivt och engagerat bidrar till kommunens fortsatta utveckling. I Älmhult kombinerar du den mindre ortens fördelar med en unik internationell atmosfär. Här är det lätt att leva och bo och du har nära till det mesta. Goda kommunikationer gör det lätt att pendla. Socialförvaltningen söker nu sommarvikarier till verksamheterna inom Omsorg funktionsvariation. Du behöver inte ha utbildning eller erfarenhet inom omvårdnadsarbete för att kunna söka sommarjobb hos oss, men det är såklart meriterande.

Arbetsuppgifter

Omsorg funktionsvariation Detta arbete passar dig som är intresserad av att ge stöd till personer med funktionsvariation på våra gruppbostäder, servicebostäder och daglig verksamhet. Arbetsuppgifterna består bland annat av att stödja brukaren i vardagen med städ, matlagning, omvårdnad, hygien och fritidsaktiviteter. Allt stöd sker utifrån brukarens individuella behov och önskemål. Personlig Assistans Arbete inom personlig assistans passar dig som trivs med ett självständigt arbete med mycket eget ansvar där du stöttar en specifik individ i dess eget hem. Det kan innebära hjälp med personlig hygien, att klä av och på sig, att äta, att kommunicera med andra och att utöva en aktiv fritid. Ibland bor individen med sin familj och ibland för sig själv. Arbetet innebär mestadels ensamarbete. För samtliga områden gäller att du som person är lösningsfokuserad och kan arbeta självständigt. Du är ansvarstagande, pålitlig och duktig på att skapa goda relationer samtidigt som du stöttar personer så att de får en bra vardag. Arbetstiden är schemalagd vilket kan innebära att dag, kväll, helg och jour/sovande natt förekommer. Vi har även några tjänster med enbart vaket nattarbete. Du söker samtliga sommarvikariat via länken i denna annons (inte via e-post, brev eller Facebook). När du skickar din ansökan kommer du att få svara på en enkät där du väljer inom vilket/vilka områden du önskar arbeta.

Kvalifikationer

För samtliga sommarvikariat söker vi dig som har fyllt 18 år och tycker om att arbeta med människor. Som person behöver du också kunna arbeta självständigt och ha en god initiativförmåga. Du behöver inte ha utbildning eller erfarenhet av omvårdnadsarbete för att kunna söka sommarjobb hos oss, men det är naturligtvis meriterande. Vi söker dock i första hand dig som är utbildad undersköterska eller boendeassistent alternativt har en pågående utbildning på omvårdnadsprogrammet, sjuksköterskeprogrammet, barn- och fritidsprogrammet eller annan lämplig utbildning för uppdraget. Det är meriterande om du har arbetslivserfarenhet inom Omsorg funktionsvariation samt Personlig assistans. Vi förutsätter är du är positivt inställd till vaccinering mot Covid-19 då många av våra omsorgstagare tillhör olika riskgrupper. För vissa av våra arbetsplatser krävs att man uppvisar utdrag ur belastningsregistret innan anställning. För vissa tjänster krävs B-körkort för manuell växellåda.

Fakta om tjänsten

Yrkesområde
Hälso- och sjukvård
Anställningsform
Sommarjobb / Säsongsanställning
Omfattning
Timavlönad
Tillträde
Vår semesterperiod sträcker sig mellan vecka 25-34, 20 juni - 28 augusti. Alla våra vikarier kommer inte att börja och sluta samtidigt.
Varaktighet
11 dagar - 3 månader
Erfarenhet
Ingen erfarenhet krävs
Antal platser
10
Publicerad
2022-01-07
Ansök senast
2022-06-19

Upplysningar

 • Linda Persson
  Enhetschef Omsorg Funktionsvariation
  Telefon: 0476-55442
 • Maria Jönsson
  Enhetschef Omsorg Funktionsvariation
  Telefon: 0476-55132
 • Kommunal
  Telefon: 0476-55321

Ansökan

Referensnummer
A1081783/2022 Ansök

Övrig information

Här kan du läsa mer om hur det är att jobba på Älmhults kommun: http://www.almhult.se/jobba-hos-oss Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.