Är du vår nya upphandlingschef?

Om arbetsplatsen

Älmhults kommun befinner sig i ett expansivt utvecklingsskede och befolkningen växer som aldrig förr. Vi behöver medarbetare som aktivt och engagerat bidrar till kommunens fortsatta utveckling. I Älmhult kombinerar du den mindre ortens fördelar med en unik internationell atmosfär. Här är det lätt att leva och bo och du har nära till det mesta. Goda kommunikationer gör det lätt att pendla. Vill du arbeta med utveckling och förnyelse inom upphandlingsområdet? Här finns möjligheterna för dig som vill driva och utveckla upphandlingsverksamheten i Älmhults kommun. Ekonomi- och upphandlingsavdelningen leder och ansvarar för ekonomisk planering, redovisning, budget och uppföljning samt inköp och upphandling. Avdelningen omfattar 15 medarbetare och tillhör organisatoriskt kommunledningsförvaltningen, under kommunstyrelsen. Tillsammans arbetar vi för att utveckla effektiva och moderna processer inom ekonomi- och upphandlingsområdet.

Arbetsuppgifter

Ditt viktigaste uppdrag blir att förnya och utveckla upphandlingsverksamheten. Du samordnar och leder det strategiska arbetet med att utveckla kommunens upphandlings- och inköpsprocesser. Du är kommunens företrädare i upphandlings- och inköpsfrågor gentemot media, politik, näringsliv och andra externa parter. Du har alla delar i ett chefs/ledarskap; budget-, verksamhets- och personalansvar. Du leder och fördelar arbetet inom enheten och driver även egna upphandlingsprojekt. Arbetsgruppen består för närvarande av tre upphandlare. Tillsammans med dina medarbetare omsätter du verksamheternas behov till konkreta lösningar. Du förväntas hantera överprövningar samt bistå med rådgivning till verksamheterna i avtals- och inköpsfrågor. Upphandlingsenheten, tillsammans med kollegor på ekonomienheten, stöttar beställare vid inköps- och avtalsfrågor. Du ingår i nätverk med andra upphandlingschefer och ingår i avdelningens ledningsgrupp som leds av ekonomichefen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskole- eller yrkeshögskoleutbildning med relevant inriktning eller erfarenhet som av arbetsgivaren bedöms som likvärdig. Du har ledarerfarenhet och flera års erfarenheter av arbete med offentliga upphandlingar och inköp. Du har juridisk erfarenhet och kunskap om lagen om offentlig upphandling. Du är strukturerad, strategisk samt har ett helhetsperspektiv. Det är meriterande om du har drivit utvecklingsprojekt inom upphandling i offentlig sektor samt erfarenhet av kategoristyrning och e-handel. För att lyckas i rollen som upphandlingschef ska du vara en kommunikativ person med stor egen drivkraft. Du värnar om goda relationer med såväl leverantörer som kommunens verksamheter. Som person är du affärsmässig och lyhörd inför verksamheternas behov samtidigt som du har ett professionellt förhållningsätt. Arbetet ställer krav på att du är noggrann, har god analytisk förmåga samt kan prioritera och strukturera ditt och enhetens arbete. Du trivs i ledarrollen och är trygg, modig och tydlig i ditt ledarskap. Arbetet kräver att du har mycket god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift samt att du har förmåga att förmedla information på ett pedagogiskt sätt. Som upphandlingschef kommer du att ha en mängd externa och interna kontakter varför din kommunikations- och samarbetsförmåga är av stor betydelse. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Fakta om tjänsten

Yrkesområde
Chefer och verksamhetsledare
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde efter överenskommelse.
Varaktighet
Tillsvidare
Erfarenhet
Erfarenhet krävs
Antal platser
1
Publicerad
2022-05-18
Ansök senast
2022-06-19

Upplysningar

  • Christina Utterström
    Ekonomichef
    Telefon: 0476-55155
    E-post: Christina Utterström
  • Fackliga företrädare nås via kommunens Servicecenter

Ansökan

Referensnummer
A1126271/2022 Ansök

Övrig information

I Älmhults kommun värnar vi om våra medarbetare och som anställd erbjuds du utöver din lön, en rad olika förmåner. För oss är det viktigt att vara en attraktiv arbetsgivare, oavsett var i livet du befinner dig. Nyfiken? Läs mer på almhult.se Datum för intervjuer planeras med start i vecka 24 och genomförs på plats i Älmhult. Urval sker löpande och intervjuer kan då ske tidigare. Vänta därför inte med din ansökan! För att kvalitetssäkra vår rekryteringsprocess arbetar vi i ett kompentensbaserat rekryteringsverktyg. Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.