Sommarvikarier till hemtjänst och särskilt boende för äldre 2022

Om arbetsplatsen

Älmhults kommun befinner sig i ett expansivt utvecklingsskede och befolkningen växer som aldrig förr. Vi behöver medarbetare som aktivt och engagerat bidrar till kommunens fortsatta utveckling. I Älmhult kombinerar du den mindre ortens fördelar med en unik internationell atmosfär. Här är det lätt att leva och bo och du har nära till det mesta. Goda kommunikationer gör det lätt att pendla. Socialförvaltningen söker nu sommarvikarier till verksamheterna särskilt boende för äldre och hemtjänst. Du behöver inte ha utbildning eller erfarenhet inom omvårdnadsarbete för att kunna söka sommarjobb hos oss, men det är såklart meriterande.

Arbetsuppgifter

Arbete inom hemtjänst passar dig som trivs med ett rörligt och självständigt arbete med mycket eget ansvar. Du hjälper främst äldre människor i deras eget hem med personlig omvårdnad, hygien, dusch och serviceinsatser som inköp, tvätt, städ och att svara på trygghetslarm. Arbete på ett särskilt boende för äldre passar dig som vill arbeta nära de äldre i deras vardag på boendet. Arbetet är mycket varierande. Du får hjälpa till med sociala aktiviteter, personlig omvårdnad, hygien, dusch och medicinering. För samtliga områden gäller att du som person är lösningsfokuserad och kan arbeta självständigt. Du är ansvarstagande, pålitlig och duktig på att skapa goda relationer samtidigt som du stöttar personer så att de får en bra vardag. Arbetstiden är schemalagd, vilket kan innebära dag, kväll och helg. Vi har även tjänster som innebär endast nattarbete. Du söker samtliga sommarvikariat inom Socialförvaltningen via länken i denna annons (inte via e-post, brev eller Facebook). När du skickar din ansökan kommer du att få svara på en enkät där du väljer inom vilket/vilka områden du är intresserad av att jobba.

Kvalifikationer

För samtliga sommarvikariat söker vi dig som har fyllt 18 år och tycker om att arbeta med människor. Som person behöver du också kunna arbeta självständigt och ha en god initiativförmåga. Du behöver inte ha utbildning eller erfarenhet av omvårdnadsarbete för att kunna söka sommarjobb hos oss, men det är naturligtvis meriterande Vi söker dock i första hand dig som är utbildad undersköterska alternativt har en pågående utbildning på omvårdnadsprogrammet, sjuksköterskeprogrammet eller annan lämplig omvårdnadsutbildning. Det är meriterande med erfarenhet från arbete inom hemtjänst eller vård- och omsorgsboende för äldre. Vi förutsätter är du är positivt inställd till vaccinering mot Covid-19 då många av våra omsorgstagare tillhör olika riskgrupper. För vissa tjänster krävs B-körkort för manuell växellåda. För anställning inom central hemtjänst krävs att man kan cykla.

Fakta om tjänsten

Yrkesområde
Hälso- och sjukvård
Anställningsform
Sommarjobb / Säsongsanställning
Omfattning
Timavlönad
Tillträde
Vår semesterperiod sträcker sig mellan vecka 25-34, 20 juni - 28 augusti. Alla våra vikarier kommer inte att börja och sluta samtidigt.
Varaktighet
11 dagar - 3 månader
Erfarenhet
Ingen erfarenhet krävs
Antal platser
70
Publicerad
2022-01-07
Ansök senast
2022-06-19

Upplysningar

 • Carina Svensson
  Enhetschef Vård- och omsorg, Bemanningsenheten
  Telefon: 0476-642701
 • Sven Bondesson
  Enhetschef Vård- och omsorg
  Telefon: 0476-55401
 • Emma Krantz
  Enhetschef Hemtjänsten central 1
  Telefon: 0476-55408
 • Emma Rodin
  Enhetschef Hemtjänst östra
  Telefon: 0476-55040
 • Kommunal
  Telefon: 0476-553 21
  E-post: Kommunal

Ansökan

Referensnummer
A1081783/2022 Ansök

Övrig information

Här kan du läsa mer om hur det är att jobba på Älmhults kommun: http://www.almhult.se/jobba-hos-oss Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.