IB-utbildning till Haganässkolan

Efter en två års lång auktoriseringsprocess har Haganässkolan blivit godkända till att vara en auktoriserad IB-skola för ”The Diploma Programme”.

Sedan tidigare driver Älmhult en IB-certifierad internationell grundskola. Men nu har Älmhults kommun fått sitt första kommunala IB-auktoriserade gymansie-program.

– Det är en kvalitetsstämpel som Älmhults kommun kan vara stolta över. Vi är många på vår skola som lagt ner mycket energi och tid för att göra detta möjligt, berättar Elisabeth Roos-Jonsson, rektor på Haganässkolan.

IB-skolor finns i länder över hela världen. Genom IB (International Baccalaureate) får eleverna en ökad förståelse för sin omvärld, både lokalt och globalt. De får en grundläggande internationell utbildning och deras förmåga att kommunicera på både engelska och svenska utvecklas.

– Det är viktigt för kommunen att kunna erbjuda näringslivet skolor för familjer som är tillfälligt i Sverige, säger PO Johansson, chef för utbildningsförvaltningen. Det ställs hårda krav för att klara en auktorisering. Älmhult kan därför vara stolt över att ha fått sin första IB-auktoriserade gymnasieskola!

Diploma programme (IBDP)

Den tvååriga Diploma-utbildningen är en utmärkt förberedelse för eftergymnasiala studier. Programmet ger behörighet till universitet över hela världen samt i Sverige.

Kännetecknande för IB är att all undervisning sker på engelska. Både kursinnehåll och prov är gemensamma för alla IB-skolor världen över. Det finns idag 2 700 skolor i 147 länder.

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.