Barn & utbildning

Det görs stora satsningar på skolan i Älmhult
Visionen för Älmhults skolor är att vara Sverige bästa skola. Det finns ett rikt utbud av såväl kommunala skolor som friskolor. Valmöjligheterna är många.

I Älmhult finns en internationell skola, från förskola till årskurs 9, som är IB-certifierad och där all undervisning sker på engelska. Den internationella skolan växer i takt med efterfrågan.

Nyheter

 • 20 februari 2018

  Pulshöjande aktiviteter kan öka meritvärden i skolan:
  Elever och lärare på Linnéskolan höjer pulsen


  Klockan är kvart över åtta och klass 7E samlas i idrottshallen på Linnéskolan för att dra igång morgonens pulspass, eller pulsträning som det också kallas. Eleverna spänner ett band runt kroppen med en pulsmätare. Längst fram i idrottshallen står det en läsplatta där eleverna kan följa statistik för sin egen träning. Eleverna ställer sig vid olika stationer, musiken fyller idrottshallen och pulsträningen är i full gång.



 • 13 februari 2018

  Alla får inte mjölk till måltiden i dag


  På grund av problem på Arlas mejeri i Jönköping är det inte säkert att alla barn serveras mjölk till dagens måltid, onsdag, på våra förskolor och skolor. Det gäller även boende på Nicklagården. Vissa mjölkleveranser ställs in.



 • 24 januari 2018

  Utbildningsnämndens bokslut för 2017


  Utbildningsnämndens bokslut behandlades på nämndens sammanträde i dag den 24 januari. Bokslutet visar:



 • 15 januari 2018

  Lyckans förskola har öppnat


  Många barnfamiljer flyttar till Älmhult och behovet av förskoleplatser ökar. Under måndagen öppnade en ny förskola, Lyckans förskola, bredvid Haganässkolans lokaler.



 • 11 januari 2018

  Invigning och öppet hus i Elmeskolan och i nya sporthallen


  Älmhult växer så det knakar! År 2017 utsågs vi till årets tillväxtkommun. Nu är Elmeskolan färdig – en helt nybyggd skola med trevliga och inspirerande lärmiljöer. Nya sporthallen vid Haganässkolan är också snart klar. Lördagen den 10 februari 2018 firar vi med invigning och öppet hus i både skola och sporthall kl. 11.00–14.00.



Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att surfa vidare accepterar du dessa cookies.